Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Haziran 2012 Çarşamba

Yıldız Adayları


Fatih Özçelik
  • Doğum YeriİSPİR
  • Doğum Tarihi15 Ekim 1992
  • KulüpBUCASPOR
  • Sözleşme Tarihi.8 Eylül 2011-2016
  • Tahmini Transfer Bedeli: 100.000 Euro
“İstanbul BB - Bucaspor A2 maçında izlediğim bir futbolcudan bahsetmek istiyorum sizlere. İşim gereği izlediğim A2 ligi maçlarında beni en çok etkileyen futbolcudur aynı zamanda.
Bucaspor A2 takımında oynayan Fatih Özçelik’ten bahsedeceğim sizlere. Bu çocuk sağ ve sol kanatta forvet arkasında oynuyor. 92 doğumlu Fatih inanılmaz messivari yeteneklere ve tekniğe sahip. Topu ayağına alınca top ayağına yapışıyor adeta. Topla birlikte çok hızlı ve çok rahat bir şekilde adam geçebiliyor. Maçın sonlarına doğru kendisini durduramayan İBB savunması 3-4 kişiyle savunmaya başladı kendisini ancak o bile yetmedi.
200’e yakın alt lig maçlarını izlemişimdir ancak kendisi kadar yetenekli bir oyuncu görmedim. Bu performansını devam ettirip üzerine koyabilirse değil 4 büyüklerde Avrupa’nın en önde gelen klüplerinde bile oynayabilir diye düşünüyorum. Güzel performansını 2 de gol ile süsledi. Bir tanesi çok zekice düşünülmüş ve vurulmuş bir aşırtma golüydü.   Kendisi hakkında kelimeler kifayetsiz kalıyor.”

İlker Sayan


Uzun zamandır kendisini izlemekten zevk alabileceğimiz futbolcu yetişmediği ile ilgili hayıflanmaların arttığı bir dönemdeyiz. Ancak gerçek bu değil. Bu ülkenin toprak sahalarında hala daha bizlere futbolu sevdiren abileri hatırlatacak harika yetenekler yetişiyor. İşte biz de Yetenek Avcıları olarak bu yetenekleri gün yüzüne çıkarmayı kendimize motto olarak belirledik.
İlker Sayan.
  • Doğum Tarihi:1993
  • Yaş:19
  • Oynadığı Takım: Dardanelspor A2
  • Pozisyon: Orta saha 
Kanatlarda etkili olabilen, kendi takım arkadaşları arasında klasik bir şekilde Messi olarak adlandırılan bir oyuncu İlker. Oyun taktiğine bağlı kalarak, kendi stili ile fark yaratabilme özellikleri, yeteneğini keyfe dönüştürüyor. Bir ortasaha oyuncusu için golcü sayılabilecek karakterde. Maç tecrübesi de yaşına göre hayli ilerlemiş durumda. Dardanelspor A2 Ligi’nin yanısıra Türkiye U19 Milli  takımında da görev yapıyor. U15 Milli´den U19 Milli´ye kadar  toplam 58 maçta görev alan bir oyuncu.
A2 maçlarını takip eden arkadaşımız Uğur Yolbir ve kendisini izleyen sözlükçü arkadaşlarımızın gözlemleri de bizleri ve kendisini izleyen futbolseverleri haklı çıkarıyor.
dardanelspor a2 takımında oynayan 1993 doğumlu genç wonderkid. bir scout olarak a2 ligindeki (1. grup) hemen hemen bütün takımları izledim amma velakin bu kadar ayağına hakim, çabuk hızlanan, rahat adam geçen birine rastlamadım. iyi yönlendirilirse ve eksiği olan noktalarda sıkı çalışırsa önde gelen süper lig kulüplerinde rahatlıkla oynayacak potansiyel mevcut. yolu açık olsun…
İlker Sayan’la ilgilenen birçok Süper Lig kulübü var. Bunların başında da, Beşiktaş ve Fenerbahçe geliyor. Ancak İlker’in potansiyelinin farkında olan Dardanelspor yönetimi, 19 yaşındaki bir oyuncu için Türkiye şartlarına göre yüksek sayılabilecek bir meblağ istiyor.
şu sıralar çanakkale dardanelspor forması giyen 1993 doğumlu yetenek ötesi bir futbolcu.çanakkalede kendisine “messi ilker” derler.a takım maçlarda sergilediği futbol “neden hala büyük takımlar bu çocukla ilgilenmiyor?” sorusunu sormanıza neden oluyor.imkanınız varsa kendisini canlı izlemenizi tavsiye ederim.hem sonuç olarak “çanakkale dardanelspor” etiketi var;mehmet topal,gökhan zan,hasan kabze,fevzi elmas,sakıb aytac ve daha nicelerinde olduğu gibi… demem o ki sözlük;bu kardeşimiz büyük yetenek.umarım çanakkale’de harcanmaz,kendini daha çok geliştirebileceği büyük bir kulube transfer olur.gönlüm fenerbahçe’nin ilgilenmesinden yana ama yeter ki büyük bir kulube gitsin.biz çanakkaleliler olarak onunla gurur duyalım.umarım yolu açık olur.” -http://www.uludagsozluk.com/e/14239955/
Ancak geleceğe yatırım yapan ve ülkenin nadir yetişen yıldızlarından birine sahip olmayan isteyen bir takım için İlker Sayan’a verilecek her meblağın büyük bir yatırım olacağı öngörüsündeyiz.
Takdir tabi ki, her zaman en iyisini bilen ve Türk futbol ekonomisini yabancı menajerlerin sofralarına meze eden yöneticilerimizde…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder